Plockmat i form av ost & chark är bland det bästa jag vet. Både att äta och som umgängesform. Gärna med ett gott vin till. Här är tips på lite plock samt ett gott rödvin, Barone Montalto på box.
Till plockbrickan måste jag alltid ha mina tre sorters favoritsalami:
Magnifico, Tryffelsalami och Rustico. Även en bit Saint Agur till är ett måste.
Här blev det även lite färska fikon, ruccolasallad, blandade oliver, frukt och god Oliva-choklad.
Detta goda rödvin drack vi till:
Barone Montalto Appassimento (Boxvin), med smak av solmogen frukt, russin och kryddor.
Land: Italien
Region: Sicilien
Druvor: Nero d´Avola
Lagring: 4 månader på franska ekfat
Passar till: Charkuterier, stekt & grillat samt till smakrika pastarätter
Art nr: 75416 (Beställningsvara på Systembolaget)
Buon Appetito!
Instagram: stockholmteahouse