ReceptSkaparna

Färgglad påsksallad med honungsbetor & valnötter

Föregående Nästa
IMG_9947.jpg
Använd en mandolin när ni hyvlar polkabetorna. Då blir de tunna och riktigt spröda!

Ingredienser

  • 300 g gulbetor
  • 200 g polkabetor
  • 150 g bladspenat
  • 2 dl valnötter
  • 1 knippe persilja
  • 1 nypa(or) flingsalt
  • Topping:
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 msk honung

Gör så här:

Koka gulbetorna i lättsaltat vatten i ca 30 minuter eller tills de blivit mjuka. Skölj med kallt vatten och dra av skalet. Skär i klyftor.


Låt polkabetorna vara råa och skala dom med en potatisskalare. Skiva polkabetorna så tunt du kan, gärna med en mandolin.


Finhacka persiljan och blanda ihop med olivolja och honung.


Lägg upp bladspenat, betorna och valnötterna på ett serveringsfat. Ringa över persiljeoljan och toppa med några nypor flingsalt.