Hemmakocken

Kasslergryta i bergakungens sås

Föregående Nästa
IMG_2522.JPG
För mig en kassler klassiker sedan unga år som nu går i arv till mina barn. Alla gillar den!

Ingredienser

  • 700 g Kassler
  • 1 st Stor gul lök
  • Smör att steka i
  • 1 msk Dragon
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0,5 dl Torrt vin (matlagningsvin el "annat")
  • 3 dl Matlagningsgrädde
  • 1,5 msk Chilisås

Gör så här:

Hacka löken slarvigt i så små bitar du kan.


Skiva upp kasslern i trevligt tunna skivor. Ta de sista 2-3 skivorna och skär upp i tärningar som matchar din hackade lök.


Stek kasslern i smör så du får fin yta på skivorna, lägg sedan åt sidan på en tallrik.


I samma stekpanna, fräs hacket av skinka och lök i en klick smör så löken mjuknar.


Tillsätt dragon och paprikapulver.


Var sedan snabb med att gå i med vinet i din varma panna. Låt småkoka någon minut.


Tillsätt sedan matlagningsgrädde samt chilisås.


Reducera ner och smaka av med salt och svartpeppar. Vill man ha mer sås kan man späda ut med mer grädde av önskad sort.


Dryga 5 min innan servering lägger du i kassler skivorna och den vätska som bildats på tallriken i pannan så det får gå med såsen.


Servera med fullkornsris, pressad potatis och eller en stor sallad.


 


Gott till;


 

Tips

Har man en bit sidfläsk hemma kan man ta den och hacka ner i bitar och fräsa tillsammans med löken (istället för de sista skivorna kassler som annars blir hack).