Nina Cederholm
Laddar
Sticky Buns med Hallon- och mandelfyllning toppad med Cream Cheese Glaze
Magnum Mandel-glassbomb med lime-marinerad jordgubbar
Saftig och Glutenfri Rabarberkaka med Crumble och Vaniljkristyr
Tiramisù Brownie
Variant: Hallon- och Cheesecakedessert i glas
Hallon- och Cheesecakedessert med Salt Dulce de Leche
Blå Passionsfrukts-macarons med Strössel
Kaffe- och Yoghurtglasspinnar
Pistage-cookies med Vit choklad och Pistagekräm-fyllning
Glutenfri chokladbanan-kaka med nötter och chokladtäcke
Dubbla choklad-kakor med chokladkola-fyllning
Lyx-hallongrotta med vit choklad och citron
God Morgon-frallor (kalljästa)

God Morgon-frallor (kalljästa)

När jag var 14 år började mamma baka bröd för att hon tröttnat på det skivade köpe-brödet från mataffären. Och jag började baka för att jag fått Leilas "A piece of cake" i present. Jag tyckte den var magiskt fin, varenda bild i boken var ljuvlig med bakverken, miljöerna och färgerna. Så kom jag på den briljanta idén att vi borde öppna ett bageri på sommarstället, när mamma börjat baka bröd och jag sötsaker. Mamma var inte lika övertygad men sa "okej", och tänkte att jag hunnit glömma av det till nästa sommar. Men det gjorde jag inte. Mamma fick kontakta kommunen och jag satte upp körschema, valde recept, skrev inköpslistor, designa en logga och skrev ut reklamblad till grannarna. Pappa ordnade med skyltar och såga upp en öppning i staketet där grannarna kunde komma rakt fram till gäststugan, där vi sålde bröd och bakverk genom de öppnade fönstret. Natten innan första öppningsdagen kunde mamma knappt somna med tanken "vad har vi gett oss inpå" medan jag knappt kunde somna pga härligt pirr. Det var väl fördelen med att vara så pass ung, naiviteten att detta kommer gå SUPER. Och det gjorde det ju också! Vi hade öppet 3 morgnar i veckan, i 4 veckor, 3 timmar varje morgon. Och oftast var det slutsålt efter två. I två somrar hade vi detta ihop, mamma och jag, och det är fortfarande ett av våra roligaste minnen. Lååångt intro till detta recept, men det är för att det var just dessa frallor, bland annat, som vi bakade till vårt bageri. Jag tycker om det för att det kräver så lite jobb, både kvällen innan som morgonen efter. Och du kan ha i det mjöl och, om du vill, de fröer du har hemma. Ett tager-vad-man haver bröd. Och nu kommer receptet:

Banan- och havrebars med rostade hasselnötter och mörk choklad
Rabarberdessert med Pistage-smul och Vit Choklad- och Mynta-yoghurtkräm