Short, Brown & Cooking

Crème Ninon

Föregående Nästa
IMG_7806.JPG
Klassiker - Enkel, men väldigt gott

Ingredienser

  • 3 dl Petit pois, frysta (eller vanliga gröna ärtor)
  • 2 msk Smör
  • 1 msk Vetemjöl
  • 1 st Gullök
  • 0,5 l Hönsbuljong, gärna egenkokad
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk Citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk Smetana
  • Gräslök, till garnering
  • 8 msk Champagne, eller annat bubbel

Gör så här:

En enkel klassiker som dessutom är billig! Beroende på vilken Champagne eller bubbel du väljer. Visst det ska vara Champagne, men hey - det funkar med billigare bubbel med!


 


Börja med att finhacka och fräsa löken i smör,  bara så den svettas utan att få färg.


Dela selleri i små bitar.


Rör ner mjölet i lökblandningen och rör så lök och mjölet blandas ordentligt.


Lägg i selleri, häll i buljong, grädde och citronsaft.


Sjud i ca 10 min


Smaka av och rör ner frysta ärtor, men låt dem bara bli varma. Kör du för länge försvinner färgen.


Mixa soppan slät och sila av den.


Skopa upp soppan i tallrikar, klicka i ca 1 msk Smetana och häll försiktigt lite Champagne i en cirkel runt klicken Smetana.


Garnera med några strån gräslök.


Servera med ett gott glas bubbel.