Foodfolder

Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill

Föregående Nästa
foodfolder-pol-roger-sir-vinston-churchill
Pol Rogers prestigecuvée Sir Winston Churchills är – fyllig, kraftfull med mognadskaraktär och elegans. Svår att motstå ;) “Min smak är enkel, jag nöjer mig endast med det bästa - Sir Winston Churchill” instämmer helt! Smaken är komplex, frisk med inslag av röda äpplen, brioche, mineral, nötter, vit choklad och grapefrukt.

Beskrivning:

Beställ champagnen här >>


Druvor: Chardonnay och Pinot Noir 


Ursprung: Frankrike, Champagne


Årgång: 2012


Passar som aperitif, eller till gåslever, smakrika fisk- och skaldjursrätter och ljust kött.


Finns på glas eller flaska att njutas på Teatergrillen


Serveras med fördel kyld (10-12°C) i champagneglas eller Bourgogne kupor.


Passar utmärkt som den är eller till rätter med fisk, skaldjurlöjromkycklingsvamp och kål.


Champagnehuset Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat. Dosage: 7 g/liter
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. 
Gott till