
Ingredienser
- 3 st Ägg
- 2 st Potatis, kokt
- 0,5 klyfta(or) Vitlök
- 0,5 st Gullök
- 0,5 st Chilifrukt, röd
- 0,5 paket Bacon
- 0,5 dl Grädde
- 0,5 dl Mjölk
- 1,5 tsk Sherryvinäger
- Persilja
- Rosmarin
- Flingsalt
- Svartpeppar från kvarn
- Smör att steka i
- Olivolja att steka i
- 2 dl Parmesanost, riven
Gör så här:
Frittata görs ofta på de grönsaker som finns hemma. Därför är det en perfekt söndags-brunchrätt! Basen är ägg, lök och potatis. Resten kan varieras in i oändlighet! Viktigt är att man använder en stekpanna som kan ställas in i ugnen.
1. Sätt ugnen på grill 200°C
2. Hacka löken, chili, bacon och vitlöken
3. Skär ner potatisen i mindre kuber och riv parmesanosten på den grova sidan av rivjärnet
4. Fräs lök, vitlök, chili och bacon i smör och olja. Salta och peppra
5. Slå sönder äggen i en bunke med en gaffel och rör ihop med grädde och mjölk.
6. Blanda i potatis och parmesanost. Skulle smeten kännas lite för tjock så späd med lite mer mjölk.
7. Skvätt i sherryvinäger i stekpannan och rör om.
8. Häll över äggsmeten. Sätt värmen på medel, jag använde 5/9
9. När smeten satt sig i botten och på sidorna kommer du se att den börjar sätta sig överst också. Skaka lite lätt på pannan för att kolla konsistensen.
10. Ställ in den i ugnen i 5-6 min, eller tills det blivit en fin yta och den satt sig även på toppen.
Servera gärna på en smör-och vitlöksstekt skiva bröd med en kall öl, så är du snart på banan igen.