ReceptSkaparna

Sötpotatis med fetaost & haricots verts

Föregående Nästa
Vardagen är i fullgång och här kommer ett riktigt gott måndagsrecept. Trevlig måndag!

Ingredienser

  • 4 st sötpotatisar
  • 200 g fetaost
  • 1 tsk olja
  • 300 g haricot verts
  • 1 nypa(or) salt & peppar
  • 2 msk smör
  • 1 st sallad i kruka
  • 1 dl pumpakärnor - gärna rostade

Gör så här:





Sätt ugnen på 200°.


Halvera sötpotatisarna och gräv ut en liten grop i varje halva med hjälp av en sked. Spara de urgröpta bitarna.


Fyll groparna med fetaost, spara det som blir över till garnering. Lägg halvorna i en oljad ugnsfast form och tilllaga i ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin färg.


Fördela haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Massera in olja och och krydda med salt och peppar. Stoppa in plåten i ugnen när ca 10 minuter återstår av sötpotatisen.


Fräs under den sötpotatisbitarna som blev över i rikligt med smör. Servera halvorna tillsammans med haricots verts och sallad. Toppa rätten med den smörstekta sötpotatisen, smulad fetaost och pumpakärnor.