Foodfolder

På resa i Toscana hos Marchesi Mazzei

Föregående Nästa
451.jpg

Att checka in på Castello di Fonterutoli i Chianti och möta en den gröna frodiga italienska våren är utöver något utöver det vanliga. Jag besöker Mazzei som består av tre vinegendomar uppdelade i ca 120 små vingårdar (1 ha per st) planterat med 80% Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon och Malvasia. Egendomen har en egen vingård där man experimenterar med olika kloner. De har inte mindre än 36 olika typer av Sangiovese.




Mix 36 består av Mazzei´s 36 olika Sangiovese kloner. Vinet kommer att lanseras i Sverige inom snar framtid.


Utöver vingårdarna så driver familjen Mazzei B&B Castello di Fonterutoli där man som privatperson boka sitt egna Toscana boende, Fonterutolis B&B


Egendomen arrangerar även event för upp till 100 gäster så som bröllop, konferenser och matlagningskurser, för mer information klicka vidare här!




Hela vineriet ligger nedanför Castello di Fonterutoli och är insprängt i berget och leds av bröderna Filippo och Francesco Mazzei. 


Nedan tipsar vi om recept till Mazzei´s chianti classico Fonterutoli 



Svampiga med tryffelcreme.



Ragu med pappadelle


Läs mer och hitta chianti classicon här