
Här serveras en god vegetarisk middag med smaker från mellanöstern. Tänk på att hacka grönsakerna fint i er tabbouleh, då blir den som godast!
Ingredienser
- 0,5 st gurka
- 3 st tomater
- 180 g bladpersilja
- 0,5 st rödlök
- 4 dl cous cous
- 1 msk olivolja
- 0,5 st citron, saften
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 2 st auberginer
- 1 msk olivolja till stekning
- 1 burk(ar) kronärtskockshjärtan
- 2 msk crème fraiche
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalna.
Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Ta bort kärnhuset från tomaterna. Hacka gurka, tomater, bladpersilja och rödlök fint.
Blanda alla ingredienserna och olivolja med couscous. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta på båda sidorna och låt dra i några minuter så försvinner beskan. Stek auberginen på båda sidorna i rikligt med olivolja på hög värme. Lägg de färdigstekta aubergineskivorna på hushållspapper under tiden du förbereder fyllningen.
Mixa samman kronärtskockshjärtan och crème fraiche med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg fyllningen längst ut på aubergineskivorna och rulla ihop.