Ingredienser
- 6 st sparris, vit och grön
- 2 msk ramslökssmör
- 70 g bacon
- 1 msk olivolja, för stekning
- 1 knippe gräslök
- 0,5 dl krutonger
- Lag:
- 1 l vatten
- 1 msk ättika (12%)
- 2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 0,5 st citron
Gör så här:
Skär av det nedersta på sparrisen, skala och koka i vatten tillsammans med 1 tsk ättika,2 tsk salt och 2 tsk strösocker/liter vatten. Låt även skalresterna och en halv citron koka med.
Börja koka den vita sparrisen och lägg ned den gröna på slutet. Den vita bör koka ca 10 min beroende på tjockleken, den gröna endast ett par min för att behålla sin spänstighet.
Ta upp sparrisen med tång och lägg den i kallt vatten för att avstanna kokningen.
Knaperstekt bacon, låt rinna av på hushållspapper och hacka till mindre bitar då det svalnat en aning.
Skiva gräslöken tunt och dela krutongerna i mindre bitar.
Receptet på ramslökssmör hittar du här
Forma ramslökssmöret till små smörägg.
Lägg upp sparris och smör och strössla över baconcrisp, gräslök och krutonger.