
Sill ... många gånger har jag funderat på varför vi äter sill så sällan, det är en självklarhet på midsommar, påsk och julbordet. Men däremellan då? En av alla sillfavoriter är denna nubbesallad, den är både enkel att göra, går snabbt och passar precis hela året, om vi bara låter sillen ta mer plats på bordet.
Ingredienser
- 200 g Matjessill
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl Mayonnaise
- 4 msk Kaviar, av typen kalles
- 0,5 dl Dill, hackad
- 1 st Rödlök, finhackad
- 2 st salladslök, finhackad
- 1 knippe gräslök, finhackad
- 6 st Potatis, gärna färsk
- Garnityr:
- 4 st Ägg, kokta
- 8 st Dillvippor
Gör så här:
Koka potatisen och låt den svalna. Skär i mindre bitar.
Blanda gräddfil, mayonnaise, kaviar, dill, rödlök, salladslök och gräslök. Rör om.
Häll av spadet från matjessillen och skär sillen i mindre bitar.
Blanda ned potatis och matjessill i röran. Låt gärna stå någon timme i kylskåp.
Garnera med ägghalvor, gräslök och dillvippor.
Alternativt gör som oss, servera i nubbeglas och isåfall hacka ned äggen i röran. Garnera med dill och gräslök.
Servera i snapsglas för lite extra festlig stämning.
Gott till