Winefluencer

Kycklinggryta med citron och örter

Föregående Nästa
kycklinggryta
En snabb kycklinggryta med smaker av örter och citron. Lika god till helg som vardag. Serverad med potatis och ruccola.

Ingredienser

  • 0,6 kg kycklingfilé
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 0,5 dl syltlök
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • fetaost
  • 0,5 st citron
  • 0,5 kruka(or) färsktimjan

Gör så här:

Smält smör och olivolja i en traktörpanna.


Hacka löken.

Tillsätt lök och vitlök, fräs ett par minuter, rör hela tiden så det inte tar färg.

Skär kycklingfiléerna i kuber och låt brynas. Krydda med timjan, rosmarin, oregano och chiliflakes.

Tillsätt soya, fond och syltlök. Låt puttra ca 15 minuter.

Tillsätt grädde, oliver och smaka av med salt och peppar. Toppa med fetaost, kläm över lite citron för att få lite friskhet i grytan och garnera med färsk timjan och citronskivor.

Servera med råstekt tpotatis och ruccola.