Winefluencer

Pad Krapow Gai - Kyckling med Thaibasilika

Föregående Nästa
foodfolder_thai.jpeg
Pad Krapow Gai - eller som vi svenskar kallar rätten - Kyckling med Thaibasilika. En av mina absoluta favoriträtter från det thailändska köket. Smakerna i denna enkla kycklingrätt smakar precis som när man sitter på plats i tropikerna, på strandrestaurangen med sand mellan tårna. Mängden chili varierar du själv beroende på hur het du vill ha just din thaimat.

Ingredienser

  • 600 g Kyckling, i små bitar
  • 2 klyfta(or) Vitlök, hackad
  • 2 st Chili, hackad
  • 1 st Schalottenlök, hackad
  • 3 st Salladslök, skuren i 2 cm bitar
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 nypa(or) Socker
  • 2 msk Fisksås
  • 2 msk Ljus Soja
  • 2 msk Ostronsås
  • Rapsolja till stekning
  • 1 knippe Thaibasilika
  • Tillbehör:
  • Jasminris
  • 4 st Salladslök
  • 1 st Lime

Gör så här:

Hetta upp oljan i en stek eller wokpanna.


Tillsätt vitlök, schalottenlök och chili, låt steka någon minut utan att det tar färg.


Tillsätt kycklingen, stek ytterligare någon minut innan du tillsätter resten av ingredienserna, utom basilikan.


Låt steka tills kycklingen är genomstekt. Rör om ofta. Tillsätt thaibasilikan och rör om. Servera direkt tillsammans med jasminris, salladslök och limeklyftor.



Servera gärna Pad Krapow Gaimed ett ljust öl eller en riesling Kabinett.