Winefluencer

Grön tomatmarmelad med ingefära och citron

Föregående Nästa
foodfolder-tomat-marmelad.jpeg
Gröna tomater som aldrig hann att mogna. Här kommer tips på en riktig marmeladfavorit. Gröna tomater med friskhet från citron och ett sting av ingefära.

Ingredienser

  • 0,5 kg gröna tomater
  • 1 st bit ingefära, riven
  • 1 st citron, zest och saft
  • 2,5 dl syltsocker

Gör så här:

Skär tomaterna i tärningar. Lägg tomater, ingefära och citron i en kastrull, låt koka upp.


Koka på svag värme i 15 min. Rör då och då.


Tillsätt syltsocker, rör om och koka ytterligare 5 min.


Häll upp på väl rengjorda glasburkar, sätt på lock och låt svalna. Förvaras svalt och mörkt.


Njut din marmelad på goda ostar och hembakat fröknäcke.


Här hittar du ett underbart recept på Fröknäcke >>

Tips

Värm dina glasburkar i ugnen till 90 grader så så minimerar du risken att de spricker när du häller på den varma marmeladen.