Winefluencer

Pumpagnocchi

Föregående Nästa
foodfolder_gnocchi
Årets mest nervkittlande högtid närmar sig och här kommer ett recept på pumpagnocchi, kan göras både med och utan pumpa. Så söta och läskigt goda!

Ingredienser

  • 500 g potatis alt 50/50 pumpa/potatis)
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 påse(ar) spenat
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta(or) vitlök

Gör så här:

Skala och koka potatis och pumpa. Låt svalna och pressa den sedan ned i en skål med en potatispress.


Tillsätt ägg, salt och börja arbeta in mjölet. När degen inte är kladdig längre är den klar att formas till små pumpor.


Rulla små bollar, ta ett steksnöre och gör streck över bollen så att det bildas ett pumpamönster. 


Stick ned en liten stjälk. Tex så använde vi små bitar av en tomatkvist. Men vad som helst funkar bara det är en liten (ätbar) växt.


Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ned några gnocchi i taget. Då de flyter upp är de klara. Det bör ta ca 2-3 min. Ta upp dem med hålslev. 


Då alla gnocchi är kokta, låt dem svalna något så de sätter sig.


Värm olivolja och smör  i en stekpanna, tillsätt finhackad vitlök. Stek dina gnocchi i vitlökssmöret så de får lite färg. Vänd försiktigt. 


Salta och peppra efter smak.


Stek på lite bladspenat i samma panna. Lägg spenaten på en tallrik och arrangera dina små pumpagnocchi ovanpå spenaten.


Gott till