Winefluencer

Chèvre Chaud med ugnsrostade rotfrukter

Föregående Nästa
Chevresallad_foodfolder.jpeg
Ugnsrostade rödbetor och morötter toppade med chèvre, honungsvinägrett och sensommarens ätbara blommor och blad. Passar bra som en sallad eller ett tillbehör till grillat. Receptet är beräknat för 4 små eller 2 stora portioner

Ingredienser

  • 4 st Rödbetor
  • 4 st Morötter
  • 200 g chèvre
  • 50 g ruccola
  • 1 msk sesamfrön
  • olivolja för ugnsrostning
  • salt & svartpeppar
  • Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk Vitvinsvinäger
  • Topping:
  • ätbara blommor & blad

Gör så här:

Skala morötter och rödbetor, skär morötter i längder och rödbetor i klyftor.


Ugnsrosta dem i olivolja 220 grader i ca 15 min.


Rör ihop dressingen.


Rosta sesamfrön i en het panna, rör hela tiden så de ej bränner. (Ingen olja, de ska rostas torra)


Blanda fröna med de ugnsrostade rotfrukterna.


Lägg ruccola på ett fat, toppa med rotfrukter, chèvre, droppa över dressingen, salta, peppra och dekorera med ätbara blommor.


Jag använde kinesiska gräslöksblommor, ringblommor och krasseblad.