
Hasselbackspumpa med ett krispigt täcke av panko, timjan och vitlök. God att äta som den är eller som tillbehör till en köttbit.
Ingredienser
- 1 kg butternutpumpa
- olivolja
- salt & svartpeppar
- Topping:
- 1 knippe timjan
- 2 klyfta(or) vitlök
- 2 msk panko
- 2 msk pumpafrön
Gör så här:
Dela pumpan på längden, skala och gröp ur kärnhus.
Lägg pumpan med snittytan nedåt och skär smala skåror nästan hela vägen ned. Placera pumpadelarna i en eldfast form smord med olivolja. Salta och peppra.
Blanda timjan, vitlök och panko, strö blandningen över pumpan. Ringla över olivolja. Placera i ugnen i 220 grader i ca 25 min, ta ut och ringla över mer olivolja samt pumpakärnor.
Baka ytterligare ca 20 min eller tills pumpan känns mjuk.
Servera tillsammans med