Winefluencer

Bakad butternutpumpa med timjan & vitlök

Föregående Nästa
foodfolder_butternut
Hasselbackspumpa med ett krispigt täcke av panko, timjan och vitlök. God att äta som den är eller som tillbehör till en köttbit.

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa
  • olivolja
  • salt & svartpeppar
  • Topping:
  • 1 knippe timjan
  • 2 klyfta(or) vitlök
  • 2 msk panko
  • 2 msk pumpafrön

Gör så här:

Dela pumpan på längden, skala och gröp ur kärnhus.


Lägg pumpan med snittytan nedåt och skär smala skåror nästan hela vägen ned. Placera pumpadelarna i en eldfast form smord med olivolja. Salta och peppra.


Blanda timjan, vitlök och panko, strö blandningen över pumpan. Ringla över olivolja. Placera i ugnen i 220 grader i ca 25 min, ta ut och ringla över mer olivolja samt pumpakärnor.


Baka ytterligare ca 20 min eller tills pumpan känns mjuk.


Servera tillsammans med