
Med smak av äpple, ingefära och kanel blir denna äppelglögg snabbt en favorit att avnjutas både för stora och små. Passar lika bra att dricka kyld som värmd med russin och mandel.
Ingredienser
- 1 flaska(or) Kullamust Äpple
- 0,5 st äpple, skivat
- 5 skiva(or) ingefära, i tunna skivor
- 3 st stjärnanis
- 2 st kanelstänger
- 4 cl mörk rom, för en alkoholdryck
Gör så här:
Häll en flaska Kullamust i en kastrull.
Tillsätt ett skivat äpple, skivad ingefära samt kryddorna.
Värm upp och låt sjuda ca 5 minuter, ta från plattan sätt på locket och låt dra ca 1 timma.
Innan servering värm drycken och servera med russin och mandel om så önskas, eller slå på termos och ta med ut på vinterpicknick.
Önskar du en alkoholhaltig dryck, tillsätt lite mörk rom vid servering.