Vivinskis

Vinhas Velhas Branco, Luis Pato, 2020

Föregående Nästa
Vinhas Velhas Branco_1.png
Här kommer ett tips på vitt vin med många lager från havsnära Bairrada i Portugal. Med en legendarisk avsändare signerad Luis Pato och en prislapp som får mitt vinhjärta att slå lite extra dessutom.

Beskrivning:

Beställ vinet här >>


I flaskan hittas tre lokala druvsorter där Bical, Cercial och Sercialinho samsas och bildar en blandning som jag vid första intrycket jämförde med någon slags korsning mellan Alvarinho/Albarino och Sauvignon Blanc. Otroligt läckert med en kvalité som sjunger högre än sin prislapp.


Aromatiskt och fruktigt med aprikos, persika, gröna äpplen, lime och galiamelon. Här finns också lager av sälta och en diskret vitblommighet som förhöjer intrycket från något rättfram fruktigt till intressant. I munnen upplevs inledelsevis en lätt oljig textur och frukten från doften hänger med i form av citrus och stenfrukt. Avslutet är långt med ett nästan kritliknande grepp om gomen. Syran är hög men i balans med den rika frukten.


Avnjuts i sin enkelhet kylskåpskallt med lättsaltade chips, marconamandlar och lite parmesan på förfesten alternativt till en måltid på havets ingredienser, gärna med en riklig syra och sälta.


2020 | 12,5% | 🍇 50% bical, 25% cercial, 25% sercialinho | Nr 5178001 | 151 kr


Gott till