Vivinskis

Ultreia Saint Jacques, Raul Pérez

Föregående Nästa
Ultreia Saint Jacques 2020 Raul Perez_.jpg
Denna vecka (21/4) släpps detta härliga rödvin på druvan Mencia från Spaniens kanske mest namnkunniga vinmakare just nu, Raul Pérez. Med sin slanka kropp och skogsbärsdoftande aromer kommer det passa perfekt till charkbrickan eller grillade grönsaker dressade i olivolja, citron och flingsalt.

Beskrivning:

HÄR HITTAR DU VINET >>


VINET


I glaset finns dofter av skogshallon, blåbär, björnbär, gröna örter som timjan och en nypa grönpeppar inlindat i varma kryddor. I munnen får vi ett vin med slank kropp, återkommande skogsbär och örter i olika former samt små korniga tanniner som ger vinet struktur. Syran ror hem det hela med ett friskt avslut.


13,5% | 🍇 Mencia | Nr 95298 | 181 kr


BIERZO


Regionen är känd för sina vita viner på främst Godello samt röda viner på druvan Mencia. Godello är en druva som man gör både enklare friska och fräscha viner på men även komplexa exempel av hög kvalité där förekomsten av lagring på en del ny ek förekommer. I samtliga fall brukar frukten vara åt det gula hållet med en medelfyllig kropp och i den bästa av världar en del mineralitet och lite kryddor från fatlagringen. På den röda sidan regerar druvan Mencia, som precis som Godello kan göras i en frisk och läskande stil. Men även kraftiga exempel görs där man använt hela klasar, lång macerationstid och lagring på ekfat. Dessa exempel är ofta lagringsdugliga och utvecklas fint i flaskan i många många år.


En korg med skördade menciadruvor, Ribeira Sacra, Galicien.


En korg med skördade menciadruvor, Ribeira Sacra, Galicien. Foto: Felix Kierebinski


PASSAR TILL