Vivinskis

Tillfälligt släpp 20/10 2023

Föregående Nästa
FA841983-8D75-4411-AADD-8068FBEB4383.jpeg

Ny vecka nya viner som släpps i det tillfälliga sortimentet! Botanisera bland ett par säkra vinkort.

Rotari Flavio Riserva, 2014


Från nordligaste italien kommer ett mousserande vin på 100% chardonnay. Lätt krutrökig inledning, rostad karaktär med flint, mogen Citrus och stenfrukt, röda äpplen och bröd. Torrt, med elegant mousse, hög syra och frisk avslutning. Mycket vin för pengen. #93484 199kr Här hittar du vinet >>


La Chablisienne, Chablis Premier Cru Fourchaume, 2021


Läcker mineralfrisk chablis med generös frukt. Här bjuds på äpplen, både gröna och gula, mogna citroner, flinta och en lätt örtighet. Elegant, knastertorrt och fokuserat i dagsläget men kommer bjuda upp till ännu mer dans med några år på nacken. Väldigt gott nu för den delen. #90056 339kr Här hittar du vinet >>


Juliusspital, Würzburger Stein, 2022


Riesling i superjobbig flaska för den som gillar att lagra vin. Något Blygsam nos med äpplen, lime, päron och pepprig örtighet. Rikt och koncentrerat på gomen där det tar för sig med grön krispig frukt, hög syra och ett långt fint avslut. Riktigt bra Riesling. #90590 209kr Här hittar du vinet >>


E. Guigal, Crozes-Hermitage Blanc, 2021


Mestadels marsanne med en knivsudd roussanne. Persikor, aprikoser och citrusskal samsas med varma fatkryddor i ett medelfylligt, aromatiskt vin omslutet av en lätt vitblommighet. Tät frukt med bra längd. Smörkokt torskrygg. Hasselnötter i brynt smör. Citronmatad potatispurée. Grillad citron. Applåder. #96174 245kr Här hittar du vinet >>


E. Guigal, Hermitage Blanc, 2021


Samma druvsammansättning som lillebror Crozes. Begynnande mognad med hasselnötter, ananas och vaniljblom.persikor, aprikoser och apelsin. Fylligt, stort och fatkryddigt med ordentlig koncentration och imponerande längd (thats what she said). Mycket gott nu, klarar lagring fint. #91233 499kr Här hittar du vinet >>


E. Guigal, Condrieu, 2021


Här skäms vi inte. Generösa stenfrukter som aprikoser, gula plommon och blomhonung med härligt varma fatkryddor. Stort och fylligt med en i sammanhanget frisk syra som ger den täta frukten liv på ett väldigt fint sätt. Långt avslut och dunder. Inte för alla, men de som vet, vet. Ge det tid på lut. #92144 479kr Här hittar du vinet >>


E. Guigal, Côte-Rôtie Brune et Blonde, 2019


Här var det chark och lagerblad ihop med parfym av björnbär, plommon, peppar och tapenad. I munnen bjuds man på fylliga svarta bär med en frisk syra och ett långt, kryddigt avslut. Tanniner med ett rätt subtilt grepp men i en mängd som bär och ger struktur åt frukten. Kommer utvecklas graciöst. #92146 639kr Här hittar du vinet >>


Tacchino, Di Fatto Monferrato Rosso, 2019


Blå- och rödfruktigt från Piemonte på en mix av albarossa, barbera, dolcetto och cabernet sauvignon. björnbär, körsbär, plommon och blåbär som får samsas med en bunke örter och varma kryddor. Påtagligt tanninrikt med något vassa kanter i dagsläget men ge det luft eller tid så reder det ut sig. Hög syra och långt avslut.. Ge mig en krämig svamprisotto, tack. #91187 169kr Här hittar du vinet >>


Vietti, Barolo Castiglione, 2019


Parfymerat av rosor och nypon, mogna jordgubbar, körsbär och lingon med en lätt, upplyftande volatilitet. Här finns också en förnimmelse av ceder och peppar. Koncentrerade röda bär i munnen med en hög frisk syra och småå småå uttorkande tanniner i ett långt, rödbärigt avslut. Låt ligga eller lufta. Dricks ur stora kupor till pancetta och parmesanfyllda pastaknyten i en smörad buljong. #92947 549kr Här hittar du vinet >>