Vivinskis

Tillfälligt släpp 17/11 2023

Föregående Nästa
9EAE448B-B7D4-4832-894D-3E6B7C8FBAC6.jpeg

Veckans tre höjdpunkter med recepttips hittar du nedan!
BOLLINGER, PN18 AYC


Varma 2018 + champagne trodde inte jag på förhand skulle bli så bra. Men jag har som oftast fel, därav Felix. Här 100% pinot noir varav 50% från 2018 och upp till 25% från 2009 som lagrats på magnumflaskor. Ungefär hälften jäser på ekfat. Komplext, parfymerat med både persikor, citroner, gula plommon och flinta som får leka ihop med fransk nougat och varma kryddor. Stramt, koncentrerat och nyanserat på gomen med en minerallik, greppig finish. Bör utvecklas med värdighet men är också väldigt gott i sin ungdom.


Drick till en elegant rätt på Röding med forellrom, kålrabbiblommor och dillslungad potatis >>.


#93855 1099kr


Här hittar du vinet >>
 
FRANK CORNELISSEN, MUNJEBEL ROSSO


Nu tänker några att jag tappat det och andra att jag fattat det. Who knows? Men när viner från Etna görs bra är alla glada, det är väl det viktigaste? Generöst körsbärsfruktigt med ett volatilt lyft, ett knippe örter och kryddor. Här finns också jordgubbar, lingon, lakrits och en liten pepprighet. Nyanserat fruktigt och örtigt med en frisk syra och ett betydande tanningrepp som behöver tid för att hitta rätt. Gott, rent och koncentrerat exempel från en vinmakare som svajat på min palett.


Drick till Öppen lasagne med svamp, ricotta och parmesan >> efter en lång dekantering, men vänta helst 5+ år med att öppna flaskan för den riktiga belöningen.


2021 #93221 399kr


Här hittar du vinet >>


  
Ridge Lytton Springs


Till alla som tror att zinfandel är skit: ni har skitfel. 


Lytton Springs från legendariska Ridge är till större delen Zinfandel från Dry Creek Valley som fått lega på amerikanska ekfat. Ett fylligt och komplext fruktigt vin med blåbär, plommon, vanilj, ceder och choklad. Men det är inte fluffigt, här finns ryggrad och struktur från tanniner och en i sammanhanget frisk syra som knyter ihop säcken otroligt fint. Lägg undan i tio+ år eller slå på karaff i några timmar till Vildsvins frikadeller i tomatsås >> i vinter. Jag blir sugen på bigos!


2021 #93229 579kr


Här hittar du vinet >>