Veckans tre höjdpunkter med recepttips hittar du nedan!
|
| |
FRANK CORNELISSEN, MUNJEBEL ROSSO Nu tänker några att jag tappat det och andra att jag fattat det. Who knows? Men när viner från Etna görs bra är alla glada, det är väl det viktigaste? Generöst körsbärsfruktigt med ett volatilt lyft, ett knippe örter och kryddor. Här finns också jordgubbar, lingon, lakrits och en liten pepprighet. Nyanserat fruktigt och örtigt med en frisk syra och ett betydande tanningrepp som behöver tid för att hitta rätt. Gott, rent och koncentrerat exempel från en vinmakare som svajat på min palett. Drick till Öppen lasagne med svamp, ricotta och parmesan >> efter en lång dekantering, men vänta helst 5+ år med att öppna flaskan för den riktiga belöningen. 2021 #93221 399kr
|
| |
Ridge Lytton Springs Till alla som tror att zinfandel är skit: ni har skitfel. Lytton Springs från legendariska Ridge är till större delen Zinfandel från Dry Creek Valley som fått lega på amerikanska ekfat. Ett fylligt och komplext fruktigt vin med blåbär, plommon, vanilj, ceder och choklad. Men det är inte fluffigt, här finns ryggrad och struktur från tanniner och en i sammanhanget frisk syra som knyter ihop säcken otroligt fint. Lägg undan i tio+ år eller slå på karaff i några timmar till Vildsvins frikadeller i tomatsås >> i vinter. Jag blir sugen på bigos! 2021 #93229 579kr |
|