
Roséchampagne är kärlek. I glaset hittar vi kex, smultron, jordgubbar och mineraler. I svalget finns också blodapelsin, persikor och jordgubbar med ett torrt, långt och rent avslut som är både friskt och krämigt. Jag dricker gärna denna typ av roséchampagne ur lite större kupor och någon grad upp från kylskåpstemp.
Beskrivning:
Det utmanande året till trots är detta ett pangvin som är njutbart redan nu. Jag upplever att frukten är lite mer dämpad jämfört med 2015, men vinet bör att blomma ut med lite tid och luft i glaset. Om du inte har något speciellt tillfälle framför dig låter du drycken göra tillfället, enkelt va?
För nördarna: 21% ligger på fat med omrörning av jästen 1 gång per vecka i 6-7 månader. 4% malolaktiskt omvandling. Fyra år på jästen i butelj samt minst 6 månader till på flaska innan vinet når handeln. Dosage på 8g/l.
🇫🇷 | 12.5% | 🍇 63% Pinot Noir, 37% Chardonnay | Nr 77226 | 699 kr