Vivinskis

Old Vine Zinfandel, Bogle Vineyards, 2022

Föregående Nästa
Bogle Vineyards Old Vine Zinfandel 2022_1.png
Här kommer ett av sommarens BBQ-viner på vattendelaren Zinfandel. För de ofrälsta ett välvsvarvat, klassiskt vin från varma Central Valley i Kalifornien som är en no-brainer till smashed burgers med karamelliserad lök, syltad jalapeño, mayonnäs och bacon likväl som till pulled pork eller baby back ribs.

Beskrivning:

HÄR HITTAR DU VINET


Vinet


Här hittar vi klassiska aromer av såväl solmogen, syltad och torkad mörk frukt som plommon och blåbär ihop med varma kryddor som vanilj och kardemumma. Frukten är påtagligt söt, men en fräsch syra ihop med lena tanniner gör helhetsintrycket mer än behagligt i sin stil. Det är kanske inte vinet man svalkar sig med en het sommardag, men när solen börjat skymmas bakom träden, hoodien åkt fram, grilldoften ligger tät i luften.. då är välgjorda viner som detta på Zinfandel en otrolig kompanjon vid matbordet. Det söta intrycket gör att såväl sötstarka såser som mögelostar kommer trivas tillsammans.


14,5% | 🍇 Zinfandel | Nr 95011 | 187 kr


Central Valley, Kalifornien


Central Valley utgörs av två stora dalgångar med mycket värme och bra förutsättningar för produktion av volymviner samt russin. Regionen är därför föga förvånande avsändare till majoriteten av de bulkviner som tillverkas i Kalifornien, men i regionen hittas också gamla rankor som ger liten avkastning men istället väldigt koncentrerad frukt. Druvorna till vinet i flaskan kommer från 60 till 80-åriga vinstockar från två mindre, högre ansedda, delar av Central Valley vid namn Lodi och Amador. 


Passar till