Vivinskis

Langenlois Gelber Muskateller, Rabl, 2022

Föregående Nästa
Rabl Gelber Muskateller  Langenlois 2022 avlång.png
Druvfruktigt och blommigt vitt vin från Österrike med läcker textur som kommer passa klockrent till en aromatisk kikärtsgryta med basmatiris, jordnötter och koriander.

Beskrivning:

HÄR HITTAR DU VINET


Detta vita vin är påtagligt parfymerat med en uppsjö vita blommor som i huvudsak samsas med päron och lime. På tungan upplevs vinet betydligt mer citrusfruktigt och fortsatt blommigt utan att för min smak bli kvalmigt. I övrigt ett torrt vin som lämnar kvar en angenämt textur i gomen.


12% | 🍇 Gelber Mukateller | Nr 92366 | 135 kr 


Om druvan


Gerbel Muskateller, mer känd som "Muscat Blanc de Petit Grains", odlas i stora delar av Europa och har många olika syskon och kusiner i släktträdet. Den största arealen hittar vi i nordvästra Italien, där det pärlande något söta vinet Moscato d'Asti produceras.  


Till bords


Moscato d'Asti är sedan länge en god vän att ha med sig till jordgubbspicknickar och egentligen alla desserter där bär och vaniljglass förekommer, men viner som ovan, alltså torra viner på druvan, blir tyvärr ofta bortglömda. Dess många dofter och fruktighet passar utmärkt till mildare rätter från Indien, Bangladesh mfl. Tänk bara på att hålla tillbaka på hettan, eller välj ett vin med sötma om maten du lagar är påtagligt kryddig. Här nedan hittar du en kikärtsgryta jag komponerat med inspiration från en klassisk Chana Masala.