The Winery Hotel

The Winery Hotel – en vingård mitt i stan

Föregående Nästa
foodfolder-vinbordet.jpg

The Winery Hotel är precis som det låter – en vingård och ett hotell. Här kan gästerna uppleva hantverket i det fullt utrustade vineriet med ståltankar och ekfat beläget precis bakom receptionen. Vinet som tillverkas heter Winery Red och är en blandning av sangiovese och cabernet sauvignon från Toscanas bördiga kullar.

Förutom vinprovningar och andra aktiviteter finns här även två restauranger – à la carte restaurangen Winery Kitchen och den italienska trattorian Terreno Deli. 


The Winery Hotel som ligger vid Järva Krog i Solna strax norr om Stockholm frekventeras av både hotellgäster från hela världen, lokalbefolkning och innerstadsbor som unnar sig en staycation nära hemmet. 


Vinbord istället för julbord 


The Winery Hotel tar i år julbordet till en helt ny dimension där vinet står som den starkast lysande stjärnan. Vinbord istället för julbord alltså. 


Tänk dig ett stenbord fyllt med mat som tillagats speciellt för att höja, komplettera och stärka vinerna som serveras. Glaset fylls på med olika spännande viner i takt med att måltiden framskrider.


Det är spännande att utmana traditioner och skapa egna, säger Sofia Ruhne som är en av delägarna i The Winery Hotel. 


 


Foodfolder har exklusivt fått ta del av två recept från Vinbordet som vi delar med oss av.


Krabbsallad med apelsin, ingefära & gurka serverat med Sybille Kuntz Riesling Orange


Krämig gnocchi med vårlök och ostronskivling serverat med Terreno Terreno Chianti Classico Riserva


 


När 1-22 december 


Tid klockan 17.00 eller klockan 20.00


Var The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna


Pris 1150 kr (Obs! då inkluderas 7 viner)


 


Boka här!


 


Läs mer om Vinbordet och menyn här!


 


Vin i kombination med yoga


Kanske har du hört talas om deras oväntade kombination vin och yoga där sinnesnärvaron ger utövaren en upplevelse utöver det vanliga. Såhär beskrivs den på hemsidan: "Med hjälp av yoga och meditationen skärps våra sinnen och den skärpan tar vi med oss in i vinprovningen." 


Läs mer här!