
Ett vin som förvillar med sin gyllengula färg och ofiltrerade utseende. Doften är pigg och fräsch med toner av grapefrukt och rostad mandel. Smaken är torr, lite sträv men samtidigt läskande med intensiv fruktighet. Fantastisk till mat. På The Winery Hotel's vinbord serveras den bland annat till en krabb- och citrussallad med apelsin, ingefära och gurka.
Beskrivning:
Land: Tyskland, Mosel
Druva: Riesling
Årgång: 2016
Tillverkning
Druvorna handskördas och avstjälkas därefter startar alkoholjäningen spontant. Vinet ligget på öppna fat och genomgår 6-8 veckors skalmaceration.
Sybille Kuntz har jobbat ekologiskt i sina vingårdar sedan 1990 och certifierades 2013.
Servera med
Tips
Vinbordet på The Winery Hotel är deras svar på ett julbord men med vinet som ledstjärna. Det serveras fram till den 22 december 2017. Läs mer här!