The Winery Hotel

Krämig gnocchi med vårlök & krispig ostronskivling

Föregående Nästa
foodfolder-gnocchi.jpg
Den här krämiga gnocchi rätten har skapats utifrån de italienska vinet Terreno Chianti Classico Riserva på The Winery Hotel och är en av de rätter som serveras på deras Vinbord.

Ingredienser

  • 500 g gnocchi
  • 200 g ostronskivling
  • 1 msk rapsolja
  • 1 knippe vårlök
  • 150 g pecorino
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:


Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med grädde och vispa medan det tjocknar något.


Vispa ner pecorino och fortsätt vispa till osten smält. Smaka eventuellt av med lite salt.


Stek ostronskivlingen krispigt i stekpanna med rapsolja. Avsluta med en klick smör och smaka av med salt och peppar.


Koka gnocchi enligt anvisningar.


Blanda ihop pecorinosåsen med gnocchi.


Toppa med den krispiga ostronskivlingen och garnera med strimlad lök.


Servera med