The Winery Hotel

Krabb- och citrussallad med apelsin, ingefära och gurka

Föregående Nästa
foodfolder-taco-skaldjurssallad.jpg
God och fräsch krabbsallad med härliga toner av citrus och sting från ingefäran. Receptet är skapat av The Winery Hotel och skapat för att serveras med Sybille Kuntz Riesling.

Ingredienser

  • 250 g kungskrabba
  • 150 g alg sallad (Finns färdig att köpa hos fiskhandlaren eller i väl sorterade affärer)
  • 1 st apelsin
  • 1 st avokado
  • 1 st gurka
  • 1 knippe vårlök
  • 1 kruka(or) färsk koriander
  • Sås:
  • 50 g tapioka (stärkelse finns i asiatiska butiker)
  • 5 g gurkmeja
  • 2 st citron
  • Dressing:
  • 1 st röd chili
  • 50 g ingefära
  • 3 msk apelsin juice
  • 60 g strösocker

Gör så här:

Klipp upp kungskrabban och plocka ur köttet.


Filea apelsinen och tärna gurkan.

Mosa avokadon och smaka av den med salt och citronjuice, strimla vårlöken.



Dressing


Karamellisera sockret gyllenbrunt, tillsätt apelsinjuice, chili, ingefära och vitvinsvinäger. Koka ned till en sirapskonsistens, sila av.



Citron tapioka


Koka upp rikligt med vatten och gurkmeja, häll i tapioka kulor. Koka tills kulorna blir transparenta. Sila av och spola kulorna i kallt vatten. Häll på citronjuice.



Servering


Fyll ett cocktailglas med algsallad i botten.

Blanda kungskrabbans kött med gurktärningar, apelsinfiler och sticklök.

Häll över dressingen. 

Klicka på avokadokrämen och toppa med citrontapioka.

Garnera med färsk koriander.


Servera med


Sybille KuntzQualitätswein Trocken Lieser, 2020 >>


Lyssna på


Tips