God och fräsch krabbsallad med härliga toner av citrus och sting från ingefäran. Receptet är skapat av The Winery Hotel och skapat för att serveras med Sybille Kuntz Riesling.
Ingredienser
- 250 g kungskrabba
- 150 g alg sallad (Finns färdig att köpa hos fiskhandlaren eller i väl sorterade affärer)
- 1 st apelsin
- 1 st avokado
- 1 st gurka
- 1 knippe vårlök
- 1 kruka(or) färsk koriander
- Sås:
- 50 g tapioka (stärkelse finns i asiatiska butiker)
- 5 g gurkmeja
- 2 st citron
- Dressing:
- 1 st röd chili
- 50 g ingefära
- 3 msk apelsin juice
- 60 g strösocker
Gör så här:
Klipp upp kungskrabban och plocka ur köttet.
Filea apelsinen och tärna gurkan.
Mosa avokadon och smaka av den med salt och citronjuice, strimla vårlöken.
Dressing
Karamellisera sockret gyllenbrunt, tillsätt apelsinjuice, chili, ingefära och vitvinsvinäger. Koka ned till en sirapskonsistens, sila av.
Citron tapioka
Koka upp rikligt med vatten och gurkmeja, häll i tapioka kulor. Koka tills kulorna blir transparenta. Sila av och spola kulorna i kallt vatten. Häll på citronjuice.
Servering
Fyll ett cocktailglas med algsallad i botten.
Blanda kungskrabbans kött med gurktärningar, apelsinfiler och sticklök.
Häll över dressingen.
Klicka på avokadokrämen och toppa med citrontapioka.
Garnera med färsk koriander.
Servera med
Lyssna på
Tips