Svenska Kocklandslaget

Vegetarisk pasta med ramslökspesto, sotad broccoli och hasselnötter

Föregående Nästa
veg.pastaKocklandslaget_foodfolder.JPEG
Kocklandslaget håller på att kolhydratsladda inför Göteborgsvarvet och därför har Anders Karlsson och stipendiaten Sara Danielsen tagit fram den här smakrika pastan med ramslökspesto, sotad broccoli och hasselnötter.

Ingredienser

  • Sås:
  • 50 g hasselnöt, utan skal
  • 20 g ramslök
  • 50 g spenat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 80 g sveciaost
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 240 g spaghetti
  • Topping 1:
  • 400 g broccolini
  • 1 tsk ramslökskapris
  • 1 st citron, endast skalet
  • Topping 2:
  • 1 dl blandade färska örter (körvel, armslök, dragon & gräslök)
  • 4 msk svecia, riven
  • 2 msk hasselnötter, hackade

Gör så här:

Pasta med ramslökspesto 


(se ingredienserna för sås i receptet)



  1. Mixa samtliga ingredienser till en kräm och smaka av med salt.

  2. Vänd peston med spaghetti kokt enligt anvisning på förpackning.


Sotad broccolini



  1. Halvera broccolinin och sota i varm panna.

  2. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med citronzest.


Topping



  1. Lägg pastan i botten och toppa med broccolinin.

  2. Strössla, över ost, örter och avsluta med hasselnötter.


Foto & recept: Anders Karlsson och Sara Danielsen, Svenska Kocklandslaget


Läs mer om Svenska kocklandslaget här...


Servera med