
Kocklandslaget håller på att kolhydratsladda inför Göteborgsvarvet och därför har Anders Karlsson och stipendiaten Sara Danielsen tagit fram den här smakrika pastan med ramslökspesto, sotad broccoli och hasselnötter.
Ingredienser
- Sås:
- 50 g hasselnöt, utan skal
- 20 g ramslök
- 50 g spenat
- 1 st vitlöksklyfta
- 80 g sveciaost
- 1,5 dl olivolja
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- 240 g spaghetti
- Topping 1:
- 400 g broccolini
- 1 tsk ramslökskapris
- 1 st citron, endast skalet
- Topping 2:
- 1 dl blandade färska örter (körvel, armslök, dragon & gräslök)
- 4 msk svecia, riven
- 2 msk hasselnötter, hackade
Gör så här:
Pasta med ramslökspesto
(se ingredienserna för sås i receptet)
- Mixa samtliga ingredienser till en kräm och smaka av med salt.
- Vänd peston med spaghetti kokt enligt anvisning på förpackning.
Sotad broccolini
- Halvera broccolinin och sota i varm panna.
- Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med citronzest.
Topping
- Lägg pastan i botten och toppa med broccolinin.
- Strössla, över ost, örter och avsluta med hasselnötter.
Foto & recept: Anders Karlsson och Sara Danielsen, Svenska Kocklandslaget
Läs mer om Svenska kocklandslaget här...
Servera med
- pasta
- recept svenska kocklandslaget
- recept kocklandslaget
- sara danielsen
- stipendiat kocklandslaget
- stipendiat sara danielsen
- anders karlsson
- kock anders karlsson
- anders karlsson kocklandslaget
- vegetarisk pasta
- pasta med ramslök
- godaste pastan
- godaste vegetariska pastan
- bästa vegetariska pastan
- bästa pastan
- curious by nature
- göteborgsvarvet
- kolhydratsladdning
- kolhydratsladdning inför ett lopp
- stockholms maraton
- kolhydratsladda
- recept kolhydratsladda
- pasta med ramslökspesto
- sommar