Stockholm Tea House

Vit chokladtryffel med citrus

Föregående Nästa
d30_3741.jpg

En månad kvar till jul och det är hög tid att skramla fram favoritrecepten på julgodiset. Dessa chokladtryfflar gjorde jag för första gången förra året och de blev direkt en favorit.



Vit chokladtryffel med citrus

*ca 40 st (förmodligen fler)

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
1 dl kesella kvarg
2 msk Cointreau eller annan citruslikör
1 tsk rivet citronskal

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Tag kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar , rör ner och låt den smälta. Blanda i kesella, likör och citronskal.

Låt blandningen stelna i kylen ett par timmar (i spritspåsen).
Spritsa ut chokladen i små formar och garnera dem om du vill och låt de sedan stelna i kylskåpet.

*En sak bara, jag gjorde hälften av receptet ovan och jag fick 40 st. (Vet inte om det står fel eller om mina formar var extra små. Men räkna med att det blir fler än 40 st.)











 


 


Instagram: @stockholmteahouse