Stockholm Tea House

Mozzarella caprese på vitlöksbröd

Föregående Nästa
Mozzarella caprese på vitlöksbröd
”Matiga mackor” har alltid varit en favorit hos mig när det ska gå undan och jag inte vill dra igång hela köket. Här slog jag dessutom ihop två saker jag älskar, mozzarella caprese och vitlöksbröd.

Ingredienser

  • 2 st Halvlängdsbaguette
  • Olivolja till stekning
  • Flingsalt
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Mozzarella
  • 8 st Blandade cocktailtomater
  • 1 Färsk basilika
  • Svartpeppar

Gör så här:

Dela en baguette (halvlängdsbaguette) på mitten och stek skivorna lite lätt i olivolja, pressad vitlök och lite flingsalt.
Lägg dem sedan på hushållspapper för att få rinna av.

Skär upp skivor av mozzarella och olika sorters cocktailtomater. Fördela detta på vitlöksbröden och toppa med färsk basilika. Några varv med svartpepparkvarnen, lite flingsalt och några droppar olivolja och de goda mackorna är klara.

Ett tips är också att göra dessa mindre och servera dem som goda tilltugg.

Smaklig spis!