Stockholm Tea House

Kycklingbullar i curry- och jordnötssås

Föregående Nästa
215_7715.jpg
215_77191.jpg
Den här goda mustiga kycklinggrytan med mango chutney, kokosmjölk och chili passar alldeles perfekt nu på hösten. Bästa söndagsmiddagsrätten skulle jag säga.

Ingredienser

  • 500 g Kycklingfärs
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde
  • 0,5 dl Ströbröd
  • 1 tsk Salt
  • 2 dl Salta jordnötter
  • 0,5 st Röd chili
  • 0,5 msk Curry
  • 2 msk Smör (flytande)
  • 1,5 dl Kokosmjölk
  • 0,5 dl Mango chutney
  • 2 dl Sojabönor (frysta)
  • 1 nypa(or) Koriander (valfritt)

Gör så här:

Blanda 1/2 dl matlagningsgrädde och ströbrödet i en bunke, låt svälla ca 5 min.
Tillsätt färsen och 1/2 tsk salt och arbeta ihop till en jämn smet. Rulla 32 bullar.
Mixa jordnötterna grovt och hacka chilin fint.
Fräs chili och curry i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, resten av matlagningsgrädden och saltet samt mangochutney och de mixade jordnötterna.
Låt koka ihop ca 3 min.

Stek kycklingbullarna i resten av smöret ca 5 min. Häll över såsen, tillsätt sojabönorna och koka upp.
Servera med ris (eller nudlar) och garnera med hackad chili, koriander och lite jordnötter.
Salta efter smak.

Bon appétit!

Tips

Välj mellan att servera ris eller nudlar till.