Stockholm Tea House

Kyckling "Pekingstyle"

Föregående Nästa
215_7011.jpg
215_7019.jpg

Det här receptet på Kyckling "Pekingstyle" kommer från en ICA Buffé-tidning från i vintras. Ett recept jag lagade till, fotade av och la upp på Instagram. Plötsligt fick jag ett meddelande om att jag hade vunnit den fina kokboken "Asiatiska smaker" av Jennie Walldén. (En underbarbar kokbok som jag haft stor användning av.) Så kan det gå :) Kycklingrätten blev i alla fall jättegod och är väldigt lätt att göra. Se bara till att ha de ingredienser som behövs till hemma så är middagen klar på mindre än en halvtimme.

Snabblagad kyckling ”Pekingstyle”
4 port.

1/2 purjolök
1/2 gurka
500 g kycklinglårfilé
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 tsk flytande honung
8 små tortillabröd
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hoisinsås
Salt och peppar


Strimla kycklingfilén och stek den i rapsolja. Krydda med salt, peppar, sesamolja och honung mot slutet.
Servera på varma tortillas med strimlad gurka och purjolök på.
Ringla över Hoisinsås och strö över sesamfrön. Rulla ihop tortillan.
Ät och njut :-)