Stockholm Tea House

Carpaccio på polkabetor med smulad fetaost

Föregående Nästa
215_7378.jpg
215_7371.jpg
Carpaccio på polkabetor är lika gott som det är vackert. Lättlagat är det också. Passar både som förrätt eller som tillbehör till huvudrätt. När jag fick hem dessa polkabetor fick jag även med hem en knippe krondill som jag passade på att dekorera carpaccion med. Så gott!

Ingredienser

  • 10 st Polkabetor (små)
  • 75 g Fetaost
  • 1 st Krondill
  • 1 dash oivolja

Gör så här:

Koka de färska polkabetorna i lättsaltat vatten tills de blivit lagom mjuka, känn efter med en sticka.
Häll av vattnet och dra av skalet när de svalnat något.
Skär upp betorna och lägg upp dem på ett fat och smula en god fetaost över.
Hacka krondill och strö över. Ringla till sist lite olivolja över.

Smaklig spis!

Tips

Självklart kan man byta ut polkabetorna mot rödbetor tex.