
En god och enkel soppa som värmer i höstmörkret, den tar inte mer än 20-30 min.
Ingredienser
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 300 g Shiitakesvamp
- 200 g Champinjoner
- 4 st Salladslök
- 3 msk Sherryvinäger
- 1 msk Honung
- 3 msk Japansk soja
- 1,5 msk Sesamolja
- 2 st Grönsaksfondtärningar
- 1 l Vatten
- 1 st Chili, röd
- 2,5 tsk Ingefära, färsk riven
- 1 paket Böngroddar
- 1 näve(ar) Koriander, färsk
- Rapsolja att steka i
- 300 g Ramen nudlar
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
Börja med att skala och riv ingefäran och vitlöken. Hacka sedan chilin, vill du ha mildare tar du bort hälften av kärnorna. Fräs allt i lite rapsolja i en stor kastrull, som rymmer ca 1,5 l. Låt det bara smakerna frigöras, ca 30 sek.
Häll i vatten. Släng i kycklingfondtärningarna, soja, honung, sesamolja och vinäger och låt sjuda i ca 20-30 min.
Skiva löken i ojämna bitar, fräs på medelhög värme i lite olja. Salta och peppra. Stek så svampen får lite yta och textur.
Koka nudlarna enligt förpackningen, skölj sedan i kallt vatten.
Skiva salladslöken och lägg i din buljong tillsammans med svampen.
Blanda böngroddar med ramen nudlarna och portionera upp i skålar. Häll över buljong och svampen.
Strö över färsk koriander.