Short, Brown & Cooking

Vegetarisk ramensoppa med shiitake och champinjoner

Föregående Nästa
14681655_10155717136389815_4013849763257248520_n.jpg
En god och enkel soppa som värmer i höstmörkret, den tar inte mer än 20-30 min.

Ingredienser

  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 300 g Shiitakesvamp
  • 200 g Champinjoner
  • 4 st Salladslök
  • 3 msk Sherryvinäger
  • 1 msk Honung
  • 3 msk Japansk soja
  • 1,5 msk Sesamolja
  • 2 st Grönsaksfondtärningar
  • 1 l Vatten
  • 1 st Chili, röd
  • 2,5 tsk Ingefära, färsk riven
  • 1 paket Böngroddar
  • 1 näve(ar) Koriander, färsk
  • Rapsolja att steka i
  • 300 g Ramen nudlar
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

Börja med att skala och riv ingefäran och vitlöken. Hacka sedan chilin, vill du ha mildare tar du bort hälften av kärnorna. Fräs allt i lite rapsolja i en stor kastrull, som rymmer ca 1,5 l. Låt det bara smakerna frigöras, ca 30 sek.


Häll i vatten. Släng i kycklingfondtärningarna, soja, honung, sesamolja och vinäger och låt sjuda i ca 20-30 min.


Skiva löken i ojämna bitar, fräs på medelhög värme i lite olja. Salta och peppra. Stek så svampen får lite yta och textur.


Koka nudlarna enligt förpackningen, skölj sedan i kallt vatten.


Skiva salladslöken och lägg i din buljong tillsammans med svampen. 


Blanda böngroddar med ramen nudlarna och portionera upp i skålar. Häll över buljong och svampen.


Strö över färsk koriander.