Short, Brown & Cooking

Tryffelägg med chiliflakes och parmesan

Föregående Nästa
egg.JPG
Enkel, snabb och otroligt gott till helgfrukosten.

Ingredienser

  • 2 st Ägg, från frigående höns
  • 1 msk Matolja
  • 1 msk Tryffelolja
  • 1 msk Smör
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 0,5 dl Parmesan, riven
  • Bladpersilja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 2 skiva(or) Bröd, ditt favoritbröd
  • 2 msk Majonäs
  • 0,25 st Silverlök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 nypa(or) Rosmarin

Gör så här:

Detta är en superenkel och supergod frukost. Den bästa starten på helgen!


 


1. Värm upp en panna med matoljan, tryffelolja och smör.


2. Krossa vitlöksklyftan med sidan av kniven och lägg i tryffelolja-och smörblandningen. Snurra pannan så vitlöken avger smak.


3. När smöret tystnad, sänk värmen till medelvärme (5/9) och knäck i äggen. Salta, peppra och strö över chiliflakes.


4. När äggen börjat få krispiga kanter snurrar du på pannan så tryffelolja- och smörblandningen sköljer över äggen.


5. Sänk värmen ytterligare (3/9). Skvätt i worcestershiresåsen och snurra på pannan så äggen får smak även på ovansidan.


6. Nu sänker du sista gången till 1-2:an på spisen


7. Bred majonäs på brödet. Skiva silverlöken riktigt tunt och fördela på majonäsen.


8. Stjälp försiktigt upp äggen på brödet.


9. Riv över riktigt med parmesan, dra några varv på pepparkvarnen, strö över persilja och rosmarin


10. Servera med ett glas juice och en kopp nybryggt kaffe.


 


Nu kan du väcka familjen 


Testa även;