Short, Brown & Cooking

Tacoskal

Föregående Nästa
tacoskal-2.JPG
Mycket enklare än man tror, men framför allt mycket godare!

Ingredienser

  • 2 dl Majsmjöl
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Vatten
  • 1 tsk Matolja
  • Neutral olja till stekning

Gör så här:

Det är lite meck att göra men framför allt väldigt kul och hela familjen kan hjälpas åt i de olika momenten.


1. Använd en panna, typ pannkakspanna och klipp till två stycken runda ark från bakplåtspapper, så de passar i pannan. 


2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke med en gaffel


3. Addera vatten och olja och knåda ihop degen med händerna. Degen ska vara lite fuktig, men hålla ihop. Blir den för torr så addera försiktigt några droppar vatten. Låt vila 10-15 min.


4. Dela degen i 8 delar


5. Pensla bakplåtspapprena på varsin sida. Forma små bollar av degen som du lägger mellan bakplåtspapprena, på de inoljade sidorna. 


6. Pressa med en kastrull så hårt du kan så du får runda cirklar av degen. Kavla ut degen något ytterligare om den inte är riktigt tunn, medan degen ligger mellan papprena


7. Hetta upp en panna till hög medelvärme. 7-8 av 9.


8. Dra försiktigt av ena pappret och lägg ner plätten i pannan med papperssidan uppåt. Efter några sekunder kommer du kunna dra av det övre pappret med, om det inte redan lossnat


9. Stek på båda sidor någon minut, så plätten får en fin färg.


10. Ta en ren, vikt handduk i handen och lägg plätten på handduken. Använd handtaget på en slev eller något annat cyliderformat och forma den till ett tacoskal. Vänta inte för länge, då stelnar det.


11. Häng dina tacoskal någonstans så de får torka och bli krispiga.