Short, Brown & Cooking

Läskande Rosébål med apelsin, jordgubbar & mynta

Föregående Nästa
image.jpeg
Över Kristi flygare är vi i Borås så tjejerna kan träffa kusinerna. För ovanlighetens skulle är det tokigt med sol i annars Sveriges regnigaste stad. -That calls for refreshments! Dessutom är klockan faktiskt efter 12 nu...

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 1 l Rosévin
  • 1 l Russian Water
  • 1 förpackning(ar) Mynta
  • 1 st Apelsin
  • 1 ask(ar) Jordgubbar
  • 1 dl Socker
  • 1 dl Vatten

Beskrivning:

Få saker är så somriga som barnskratt och barfota-spring i trädgården. Speciellt när man har avlastning från farföräldrar, så jag själv kan fokusera på en svalkande dryck! Jag kikade in i kylskåpet och hittade rosé, apelsin, jordgubbar och en flaska Russian Water. Jag hade gärna haft mynta också, så har du det hemma, släng med en näve. 


Smält socker och vatten i en kastrull och ställ in i kylen så den blir kall. 


Skiva apelsinen och dela jordgubbar. Hacka mynta och lägg allt en skål fylld med is. Blanda runt och häll i lika delar rosévin som Russian Water. Avsluta med att hälla över sockerlagen och rör runt.


På med solglasögonen och njut av solen medan du svalkas av ditt rosébål!