Ingredienser
- 1 kg Fläskkarré, benfri i bit
- 2 st Gullök
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Lime
- 2 tsk Salt
- 2 krm Svartpeppar
- 2 tsk Paprika pulver
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Ingefära, mald
- Tillbehör:
- Brioche hamburgerbröd
- Isbergssallad
- Chilimajonäs, eller vanlig majonäs
- Syrad rödlök
- Cheddarost, i skivor
- Dijonsenap
- Sås:
- 1 msk Matolja
- 3 st Baconskivor
- 1 st Gullök
- 1 st Chilifrukt, röd
- 0,3 st Ananas
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 0,5 dl Muscovadosocker, mörkt
- 4 st Tomat, medelstora
- 0,5 dl Rom, mörk
- 2 msk Sherryvinäger
- 2 msk Ingefära, mald
- 2 msk Japansk soja
- Flingsalt
- Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 120°C
BBQ-sås
Finhacka chilifrukten, vill du ha mindre hetta så kärnar du ur den först. Fortsätt med att tärna baconskivorna, skala och hacka vitlöken. Fräs allt i olja i en tjockbottnar kastrull. Tillsätt muscavadosockret och låt det smälta.
Skär skalet av ananasen, skär också bort den hårda stocken som sitter i mitten, tärna i centimeter stora kuber. Det funkar även att använda konserverad ananas, använd då 3-4 skivor.
Skär tomatera i 1-2 cm stora bitar och tillsätt dem tillsammans med rom, ananas, limejuice och soja. Låt det puttra i ca 60 min tills konsistensen är bra. Smaka av med salt och peppar.
Häll i krossade tomater, rom, ananas och limejuice i kastrullen. Låt småkoka 30-60 minuter tills konsistensen är bra. Smaka av med salt och peppar.
Köttet
Skölj, torka och putsa köttet om det behövs, men tänk på att det är i fettet som all smak sitter. Gnid sedan in kött i kryddorna och lägg det i en ugnssäker gryta med lock.
Skala gullök och vitlök. Klyfta gullöken och grovhacka vitlöken. Lägg lökblandningen runt om köttet och häll sedan BBQ-såsen över köttet.
Lägg på locket och ställ in i ugnen på nedersta falsen i 125°C i 4,5-5 timmar.
När det är färdigt skall köttet falla isär och du kan dra isär det med två gafflar. Rör om och blanda.
Montera burgaren
På den undre delen av brödet breder du en rejäl klick chilimajonäs, eller vanlig majonäs.
Strimla sallad och lägg på majonäsen. Toppa sedan salladen med syrad rödlök.
Klicka på en rejäl slev av pulled pork, lägg på osten och bred lite dijonsenap på locket
-Bom!