Short, Brown & Cooking

Pankopanerade kycklingtacos med avocadomajonäs & Karibisk BBQsås

Föregående Nästa
tacos-chicken.JPG
Riktigt gott tacosalternativ. Prova även att göra egna tacoskal!

Ingredienser

  • 1 paket Små fina kycklingfiléer från Kronfågel
  • 3 dl Panko
  • Olja till fritering
  • Smet:
  • 1 dl Majsenamjöl
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,75 dl Kall öl
  • Sås:
  • 1 msk Matolja
  • 3 st Baconskivor
  • 1 st Gullök
  • 1 st Chilifrukt, röd
  • 0,3 st Ananas
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 2 msk Muscavadosocker, mörk
  • 3 st Tomat
  • 0,5 dl Rom, mörk
  • 1,5 msk Sherryvinäger
  • 1,5 msk Japansk soja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Tillbehör:
  • 1 st Avocado
  • 3 msk Majonäs
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 0,5 st Saft från citron
  • Salt
  • 1 tsk Scrirachisås
  • Topping 1:
  • Koriander
  • Limefrukt

Gör så här:

Om du vill göra egna tacoskal, så börja med det. Här finns receptet på hemgjorda tacoskal.


Avocadomajonäs


1. Mixa alla ingredienser med en mixerstav


2. Smaka av med salt och ställ in i kylen


 


Karibisk BBQ-sås


Finhacka chilifrukten, vill du ha mindre hetta så kärnar du ur den först. Fortsätt med att tärna baconskivorna, skala och hacka vitlöken. Fräs allt i olja i en tjockbottnar kastrull. Tillsätt muscavadosockret och låt det smälta.


Skär skalet av ananasen, skär också bort den hårda stocken som sitter i mitten, tärna i centimeter stora kuber. Det funkar även att använda konserverad ananas, använd då 3-4 skivor.


Skär tomatera i 1-2 cm stora bitar och tillsätt dem tillsammans med rom, ananas, limejuice och soja. Låt det puttra i ca 30-60 min tills konsistensen är bra. Smaka av med salt och peppar.


 


Kycklingnuggets


Kronfågels små fina filéer är perfekt att göra små gyllene, knapriga nuggets av. Om du vill få extra tryck i kycklingen kan du lägga den i 10%-ig  saltlag 1h innan.


1. Blanda alla ingredienser till tempurasmeten i en stor skål. Ta först hälften av vattnet och rör hastigt ihop till en klumpig smet. Tillsätt sedan mer vatten till en lös smet.


2. Dela de små filéerna lite snyggt på snedden så de blir hälften så stora. 


3. Lägg i alla kycklingbitar i smeten och rör runt med händerna så att de täcks.


4. Häll upp panko på ett fat och vänd runt kycklingen


5. Häll oljan i pannan ca 2-3 cm upp på kanten ska oljan nå. Hetta upp försiktigt. Lägg i kycklingbitarna när oljan är het, sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång. Det tar ca 2-3 min per sida.


 


Montera dina tacos med sallad, avocadomajonäs, BBQ-såsen och syrad rödlök. Toppa med koriander och lite pressad lime.