Short, Brown & Cooking

Pankopanerad rödspätta med remouladsås

Föregående Nästa
IMG_0478.JPG
Prova detta receptet istället för fiskpinnar nästa gång. Vill man ens veta vad det är i fiskpinnarna från fabrik...

Ingredienser

  • 600 g Rödspätta, filé
  • 12 st Potatis
  • Isbergssallad
  • 2 dl Olja att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pressad citron
  • Smet:
  • 1 dl Majsenamjöl
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Vatten
  • Sås:
  • 3 dl Majonäs
  • 1,5 dl Picklade grönsaker
  • 1,5 msk Curry
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här:

Fiskpinnar kan, tillsammans med köttbullar, vara den vanligaste vardagsmaten bland barnfamiljer. Jag har ändå så svårt att förstå både köttbullar och fiskpinnar från fabrik. Vill man ens veta vad som mals ned, pressas ihop och sedan döljs bakom en tjock panering? Förmodligen inte de bästa från fisken... Och det serverar man sin familj. Visst tid är en faktor, men det skiljer ca 7 min på att själv panera fisken. Så jag köper inte riktigt det argumentet. Men för er som vill se om ni kan slå min tid så kommer receptet.


 



  1. Skala potatisen, lägg den i en kastrull med saltat vatten. Koka. 

  2. Hacka ner de picklade grönsakerna. Blanda med majonäs och curry. Smaka av med salt och peppar. 

  3. Skölj och torka av fisken. 

  4. Blanda de torra ingredienserna till tempurasmeten. 

  5. Knäck i ägget och vattnet. Blir det för tjockt så späd med lite mer vatten. Den ska dock vara rätt tjock och seg.

  6. Häll upp panko på en tallrik. Doppa fisken i smeten, sedan i panko

  7. Värm upp oljan på hög medelvärme (7/9) i en stekpanna med höga kanter. 

  8. Stek fisken i olja någon minut på varje sida. 

  9. Skär upp lite sallad 


 


Servera med potatis, sallad, pressa lite citron över fisken, en rejäl klick remouladsås och iskall mjölk till barnen. De vuxna får varsin öl.