Ingredienser
- 500 g Högrev, putsad
- 2 dl Vatten
- 1 tsk Ingefära
- 1 tsk Kanel
- 2 tsk Paprikapulver
- 2 tsk Spiskummin
- 3 msk Tomatpuré
- 2 tsk Muscovadosocker, mörkt
- 3 st Morötter, medelstora
- 125 g Aprikoser, torkade
- 5 klyfta(or) Vitlök
- 2 st Gullök
- Rapsolja
- 25 g Smör
- 1 st Buljongtärning, kött
- Salt
- Svartpeppar, från kvarn
- 2 dl Rödvin
- Tillbehör:
- Bulgur eller couscous
Gör så här:
Putsa köttet och skär det i grytbitar, ca 2-3 cm stora, beroende på hur du vill ha konsistensen. Jag gillar lite mer att tugga på, så jag gör dem lite större.
Grovhacka lök och vitlök.
Slanta morötterna.
Blanda spiskummin, paprikapulver, kanel, ingefära, svartpeppar och en nypa salt i en skål.
Hetta upp en tjockbottnad gryta, häll i olja och smöret. Bryn köttet väl, på hög värme så köttsaften stängs in.
Tillsätt lök, vitlök och kryddblandningen. Rör runt och smula i muscavadosockret, låt det fräsa och smälta ihop med resten av ingredienserna i grytan.
Rör i tomatpuré.
Häll i vatten, vin (går att ersätta vinet med vatten om du inte har vin hemma) och smula ner buljongtärningen. Rör om.
Koka långsamt i 2h, rör om då och då. Ställ äggklockan på 1h
Efter 1h, dela aprikoserna grovt och rör ner dem. Ställ äggklockan på 40 min.
När 20 minuter av de 2h återstår, rör ner morotsslantarna. Ställ äggklockan på 20 min.
Under tiden kan du tillaga bulgur eller couscous.
Garnera med koriander.
صحتين وعافية