Short, Brown & Cooking

Klassisk griljering

Föregående Nästa
IMG_8483.JPG (1)
Alla kan griljera, tricket är att lägga ner tid på att trimma skinkan jämn så att griljeringen fördelas jämt.

Ingredienser

  • 0,5 dl Skånsk grovkornig senap
  • 0,5 dl Västerviksenap
  • 2 st Äggulor
  • 2 msk Strösocker
  • 1,5 dl Ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C


Skär bort svålen och fettet, trimma skinkan noga så den blir riktigt jämn. Det gör att griljeringen kommer fördelas jämt och skinkan ser mycket finare ut när den är jämn


Vispa ihop ägg, både sorterna senap och socker till en griljering.


Häll över griljeringen och låt den rinna över skinkan, se till att den fördelas jämt.


Strö över ströbrödet och grilla skinkan i ugnen 7-8 min eller tills den fått fin färg.


När den är klar, ta fram en tesked och ät av den goda griljeringen som runnit ned under skinkan ;)