Short, Brown & Cooking

Smördressad grillad majs

Föregående Nästa
IMG_0010.JPG
Söt, smörig och knaprig somrig majs, ett perfekt tilltugg till all sorts grillat.

Ingredienser

  • 4 st Färdigkokta majskolvar
  • Flingsalt
  • 1 knippe Persilja
  • Marinad:
  • 50 g Smör
  • 2 tsk Sherryvinäger
  • 2 tsk Socker
  • 1 nypa(or) Flingsalt

Gör så här:

Jag har märkt att det är lätt att bränna smöret, alternativt att det fattar eld i grillen om man har för mycket smör från början. Detta sättet gör att det inte bränns eller börjar brinna i grillen, men det blir väldigt saftiga och knapriga majskolvar om ni gör så här:


 



  1. Börja med att dela majsen i tre delar

  2. Lägg på grillen, svag till medelvärme

  3. Smält smöret och rör i Sherryvinäger, socker och salt

  4. Pensla majskolvarna på ovansidan med smördressingen, när de ligger på grillen

  5. Vänd och pensla andra sidan.

  6. Upprepa var 5:e min

  7. Grilla i ca 30-40 min på svag till medelvärme. När de fått färg kan de flyttas till en svalare yta. Alternativt köras på indirekt värme. De ska bli djupt orange och kornen ska börja krympa så det blir glesare mellan den.

  8. Avsluta med att garnera med lite persilja och strö flingsalt över.


Servera direkt, fungerar även med bara en kall öl!