Short, Brown & Cooking

Glutenfritt knäckebröd

Föregående Nästa
9DB75A16-FFE0-48F9-AA7B-801B3E5CC22E.jpeg
Detta receptet är busenkelt, man slänger ihop det på 5 minuter, sedan sköter det sig själv i ugnen. Perfekt som snacks, eller varför inte njuta av nybakat knäckebröd till ditt kvällste?

Ingredienser

  • Deg:
  • 2 dl Majsmjöl
  • 1 dl Sesamfrön
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 1 nypa(or) Salt
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 2 dl Kokande vatten

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 150°C

  2. Koka upp vattnet

  3. Blanda alla ingredienser med elvisp

  4. Bred ut smeten, tunt, på en plåt med bakplåtspapper 

  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 1-1,5 timmar

  6. Knäckebrödet ska vara riktigt hårt när det är klart

  7. Låt det svalna och njut av nygräddat knäckebröd