
Ingredienser
- 500 g Fläskkarré, hel bit
- 2 dl Majonäs
- 3 tsk srirachasås
- 4 st Hamburgerbröd
- 1 knippe Machésallad
- 1 knippe Krasse
- 500 g Barbequesås
- 2 msk Paprikapulver, rökt
- 1 dl Vin, rött
- 1 st Gullök
- 1 st Vitlök
- 2 msk Flingsalt
- 1 tsk Nymald svartpeppar
- 25 g Smör
- Olja till stekning
- Syrad rödlök
Gör så här:
Till denna rätt kan du vara lat och köpa färdig bbq-sås, men jag lovar att det blir tusen gånger bättre om du gör den med min bbq-sås, "BBQ sås med sting". Jag tycker den gör sig klart bäst till brioche-bröd, men du kan köra med vilket bröd du vill. Här hittar du receptet till syrad rödlök.
1) Sätt ugnen på 125°C
2) Skölj och torka av köttet. Du kan dela det, men gör det i max 2 delar då.
3) Blanda alla torra kryddor och gnid in köttet med dem.
4) Skala och grovhacka lök
5) Krossa vitlöksklyftorna med sidan av kniven, ta bort skalet. De behöver inte vara fina, du vill få fram smaken.
6) Värm upp olja i en gjutjärnsgryta. Lägg i smöret och släng ner lök och vitlök.
7) Låt det fräsa någon minut
8) Lägg i köttet så alla smaker blandas. Låt köttet få lite yta, ca 2-3 min. Vänd runt köttet hela tiden.
9) Häll i vinet och blanda runt allt. Låt det steka i 2-3 min.
10) Lyft av grytan och häll på bbq-såsen
11) Sätt på locket och ställ in i ugnen i 4-5h.
12) När köttet enkelt kan dras isär, ta upp köttet ur grytan och lägg det i en skål som du kan dra isär köttet i.
13) Ös på med bbq-såsen efter behag, blanda runt. Beroende på vilken konstistens du vill ha adderar du mer bbq-sås.
14) Blanda majonäs och srirachasåsen.
15) Lägg en klick chilimajonäs på brödet, sedan sallad, syrad rödlök och en rejäl klick pulled pork. Avsluta med lite krasse.
Servera med en iskall öl - Sjuuuuuukt gott!