Short, Brown & Cooking

Carbonara med chili & tryffelolja

Föregående Nästa
carbonara.jpg
En lite lyxigare carbonara med drag i, klar på 15 min!

Ingredienser

  • 400 g Linguine
  • 1 st Chilifrukt, röd
  • 4 st Ägg
  • 2 paket Bacon
  • 2 dl Grädde
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 2,5 dl Parmesanost, färskriven
  • 1 msk Tryffelolja
  • 3 msk Matolja
  • 1 näve(ar) Persilja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, från kvarn

Gör så här:

1) Koka upp en stor kastrull med vatten och salta ordentligt. 


2) Under tiden vattnet kokar upp. Hacka vitlök, skiva chili tunt, skiva bacon.


3) Häll i matolja och tryffelolja i en het stor djup stekpanna, helst en wokpanna. Fräs löken, chilin och bacon tills det är en gyllenbrun blandning med karamelliserad yta på. Dra några varv på pepparkvarnen över.


4) Under tiden river du parmesan och hackar persiljan. Ju bättre parmesan man har, desto bättre blir slutresultatet!


5) Häll av pastan hastigt, så lite pastavatten följer med ned i pannan när du häller pastan över baconblandningen.


6) Rör ihop grädde, ägg och 2 dl av parmesanen i en bunke. Häll över i pannan med pasta.


7) Rör om och blanda ordentligt, låt bara stå på pannan 30 sek - 1 min, så inte äggen blir äggröra.


8) Strö över parmesan, lite persilja och dra några varv med pepparkvarnen över.


9) Korka upp ett gott rödvin, ställ fram allt på bordet och låt er väl smaka


- Done!


 


Testa även;