Short, Brown & Cooking

Färgsprakande och krispig sallad!

Föregående Nästa
IMG_9667.JPG
En busenkel, nyttig och god färgexplosion på bordet.

Ingredienser

  • Dressing:
  • 1 dl Olivolja
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk Honung
  • Salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • Tillbehör:
  • 2 st Gulbeta
  • 2 st Polkabeta
  • 50 g Solrosskott

Gör så här:

Dressing


Rör ihop dijonsenap (öka på mängden om du vill ha mer drag), vinäger och honung.


Häll i oljan under tiden du rör, så den inte skär sig.


Smaka av med salt och peppar.


 


Betsallad


Skala betorna, hyvla dem med en mandolin. Så tunt du bara kan, det är ingen idé att försöka med kniv. De ska verkligen vara lövtunna!


Blanda dem och lägg upp på ett fint fat. 


Skölj solrosskotten och strö över.


Skeda dressing över, strö lite flingsalt och dra några varv på pepparkvarnen.


Vill du lyxa till det kan du hyvla lite parmesan över.